Prudential BSN Takaful Tips

Prudential BSN Takaful Tips :

blink klik

Ramai Rakyat Malaysia yang keliru macam mana hendak memilih company yang betul,product yang tepat ,agent yang jujur ,budget yang sesuai dan banyak lagi tanda tanya atau persoalan apabila membeli insurance atau takaful di malaysia  Tips:

1) Company Insurans dan Takaful Yang Betul

Mudah Sangat,Bila Kita beli insurans tentulah kita nak cari company yang senang bila process tuntutan dan yang betul,caranya mudah, pergi ke kaunter hospital dan tnya pada kaunter’kalau saya nak beli insurans company apa yang patut saya pilih”,dengan pemilihan company yang betul,dah tentulah company yang akan membayar tuntutan dan company yang kukuh serta stabil dari segi kewangannya.

2) Produk yang Betul

Sekiranya anda memilih product, pilihlah produk atau pelan yang memberikan tempoh perlindungan maksimum, Kenapa?? sebab purata jangka hayat rakyat malaysia adalah 75 ke 80 tahun. Jadi pilihlah tempoh matang yang panjang seperti 80tahun. jika anda memilih tempoh matang hanya 50 tahun atau 55 tahun,anda mungkin menghadapi RISIKO kehilangan wang Simpanan atau Simpanan Persaraan anda jika penyakit menyerang selepas 55 tahun selepas polisi anda tamat..kos-kos rawatan dan  pembedahan anda tidak lagi di lindungi oleh company insuran atau pelan tersebut kerana tamat tempoh sebelum sakit.Kami prudential bsn takaful menawarkan pelan yang flexible untuk setiap peringkat umur.

3) Budget yang Betul

Bagi Saya Budget Adalah Sangat Penting untuk membeli pelan atau produk takaful. Biasanya diantara 5%-10% daripada Pendapatan anda. Polisi terbaik bukan ukuran dari harga premium yang tinggi tetapi yang sesuai dengan keperluan dan kemampuan anda..yang lebih penting anda boleh membayar premium dan menggunakan manfaat yang ada di dalam polisi tersebut sekiranya terjadi musibah atau kecemasan.HUBUNGI SAYA UNTUK MAKLUMAT LANJUT,TIADA PAKSAAN DALAM JUAL BELI DALAM PRUDENTIAL BSN TAKAFUL  ..tugas saya hanya untuk menerangkan kepada anda dan TUGAS ANDA ADALAH UNTUK MEMBUAT ANALISA  DAN MEMBUAT KEPUTUSAN UNTUK DIRI SENDIRI SERTA ORANG YANG DI SAYANGI.

anigif

Hubungi kami untuk penjelasan yang lebih tepat.

MOHD ZAID HASHIM – 012 – 532 3314

HND. Biomedical Engineering (BMI)

NOOR NABILA AJMI – 019 – 696 4415

Bachelor of Pharmacy (Honours) (UiTM)

Jenis Pampasan Prudential BSN Takaful

PRUDENTIAL BSNblink klik

Menjadi  tanggungjawab saya, untuk memastikan pelanggan saya  di lindungi dan faham benefit apa yang  mereka bayar. Saya akan cuba untuk menerangkan dalam bentuk paling mudah supaya mereka akan tahu apa yang boleh dituntut dalam polisi Takaful/Insuran lebih lebih lagi Prudential BSN Takaful polisi. Terdapat 5 manfaat pampasan utama:

1. Manfaat Kemalangan
Ini biasanya di letakkan dalam perlindugan asas atau utama. Ia meliputi hilang upaya kekal dan kematian yang disebabkan oleh kemalangan sahaja. Kemalangan termasuk kemalangan kereta, jatuh, dan lain-lain Biasanya ia membayar dua kali ganda jumlah jumlah diinsuranskan jika kematian akibat kemalangan yang berlaku di sebuah pengangkutan awam (bas, kapal terbang penumpang, LRT)
Ia adalah lebih murah untuk mendapatkan polisi kemalangan ini sebagai pelan tunggal daripada syarikat-syarikat Insurans Am.
Kebanyakkan orang hanya mempunyai jenis ini secara tak sedar.Kenapa ??inilah pelan yang biasa dijual di dalam talian atau telemarketing, sedar tak sedar pemotongan di akaun bank anda telah di buat.bila anda kata setuju. Anda tidak menyedari bahawa anda benar-benar pergi ke medan  perang dengan senapang tanpa peluru, tanpa kalis jaket, tiada topi keledar, tadak apa-apa! Jika anda hanya ada pelan ini sahaja.

 

2. Manfaat Hospital dan Pembedahan (Medical card / Kad Perubatan )

Manfaat ini meliputi semua atau kebanyakan jika tidak semua perbelanjaan perubatan anda di hospital.
Kos harga Bilik dan katil RM150/200/500/1000 sehari .Mempunyai Harga Limit Tahunan dan Seumur Hidup dari 70 ke 100 tahun. Kad Perubatan bukanlah kad kredit dan ia tidak mempunyai wang di dalamnya! Jika ia adalah kes genuine, tidak akan ada masalah untuk mendapatkan Surat Jaminan daripada syarikat Takaful apabila anda dimasukkan ke hospital. Walau bagaimanapun, Syarikat insuran/Takaful  mempunyai hak untuk menyiasat sebelum mereka membayar tuntutan. Sebenarnya terdapat berbagai-bagai jenis kad perubatan,semuanya baguih dan the best in the world bak kata ejen-ejen ,,yang tak baguih nya  tuu syarikat insurance/takaful  depa tuuu..Sebab itu penting  berjumpa ejen tahap mahguru  untuk mengetahui  Rahsia dan TIPS memilih kad perubatan

 

3. Pampasan 36 Penyakit Kritikal ( Serangan Jantung,strok,cancer dan lain-lain)

Ia berbeza dari kad perubatan. Manfaat ini dibayar secara sekaligus ke akaun kita atau dalam bentuk cheque, tetapi tidak ke hospital. Tujuan manfaat ini adalah untuk menggantikan daripada kehilangan pendapatan apabila kita mengambil cuti panjang untuk rawatan perubatan.dan juga ubat-ubatan luar/suppliment selepas membuat major pembedahan etc kimoterapi dan major surgery.

Nasihat saya jumpa lah ejen yang boleh memberi penjelasan tentang tahap dan definasi pada pampasan ini.kerana pampasan 36 penyakit telah di “standardized” oleh Life insurance Associate Malaysia Pada Tahun 2002 dalam satu definasi dan tahap  bagi semua syarikat insurance/Takaful di malaysia

 

4. Hilang Upaya Kekal dan Menyeluruh (TPD)
TPD-Total permenant Disablement atau hilang upaya kekal dan menyeluruh adalah kes yang sangat kritikal. Selepas seseorang menjadi TPD, ia boleh ditakrifkan bahawa dia kehilangan upaya untuk mencari nafkah mahupun meneruskan kehidupan lebih lebih lagi mempunyai tanggungngan yang ramai. Terdapat 2 bentuk manfaat bagi TPD:
a) Sekali Gus – manfaat ini biasanya disertakan apabila anda membeli polisi untuk 36 Penyakit Kritikal.
b) Anuiti/Tahunan – Ini adalah pampasan yang berasingan yang akan membayar anda pampasan tahunan. Anda juga boleh mendapatkan perlindungan dari Prudential BSN secara tahunan iaitu Disability Provider . Walau bagaimanapun terdapat had maksimum setahun bagi setiap hayat yang diinsuranskan bagi setiap syarikat insurans dan Takaful. Jika pendapatan anda adalah lebih daripada itu, anda boleh mempertimbangkan untuk membeli polisi yang berbeza daripada syarikat insurans yang berbeza untuk mendapatkan perlindungan menyeluruh.
5. Kematian Semulajadi
Tidak kira bagaimana anda mati, company masih akan membayar kepada keluarga anda manfaat kematian ini,jika di Prudential BSN bentuk pampasan boleh di hibahkan kepada waris.Terpulang kepada komitmen individu dan berapa banyak pampasan mahu di berikan kepada waris. Sebagai contoh, seorang bapa mempunyai isteri menjaga anak 1 tahun sepenuh masa, ia adalah dinasihatkan untuk diinsuranskan untuk sekurang-kurangnya perbelanjaan keluarga sehingga 25 tahun.atau pon boleh juga dikaitkan dengan liability/hutang anda .

-Contoh  Gaji bulanan Suami =RM5000, Isteri=RM4000

 Perbelajaan bulanan keluarga sebanyak RM 8000 setiap bulan di perlukan,

Dan si suami pula telah di takdirkan meninggal  akibat sakit jantung,

Adakah perbelajaan isteri tergangu  untuk meneruskan kehidupan bersama anak-anak????jawapan nya ada pada anda..inilah amanah yang perlu ditunaikan

Pampasan Kematian inilah sebenarnya dikira untuk mengganti kan pendapatan suami

Nak tahu pelan lebih lanjut jom belanja saya teh tarik, nasihat percuma saya berikan.

blink klik

Mohd Zaid HAshim – 012 5323314

Biomedic Eng.Brit Malaysia Inst.

Noor Nabila Ajmi – 019 696 4415

Bachelor of Pharmacy (Honours) (UiTM)

Inflasi Perubatan -prudential bsn

Menteri Kesihatan Dato Seri Dr S.Subramaniam berkata, peningkatan kos perubatan di negara ini secara keseluruhannya terkawal kerana kerajaan masih memberi subsidi.

inflasi kenaikan medical cost

Kenaikan kos itu katanya tidak dapat dielak seiring dengan perkembangan teknologi dan kehendak pasaran.

“Itu adalah harga yang perlu kita bayar untuk perkhidmatan dengan teknologi yang sofistikated, kalau tidak kita tidak akan dapat teknologi itu.

“Perkhidmatan kesihatan negara kita diperakui di peringkat antarabangsa antara negara yang memberi khidmat pada harga lebih rendah tanpa mengabaikan aspek kualiti,” katanya kepada pemberita selepas melancarkan Chennai Silk Palace, di Lebuh Penang hari ini.

Seperti yang dilaporkan  pada tahun 2009, kadar inflasi perubatan di Malaysia dianggarkan kira-kira 15%, manakala purata inflasi perubatan global kira-kira 10% setiap tahun.

Jika anda tidak boleh bayangkan bagaimana kadar inflasi perubatan yang tinggi mungkin memberi kesan kepada kehidupan anda, di sini adalah angka sebenar untuk membantu anda merancang yang lebih baik.
Dengan mengandaikan:
1) Hari ini Kos Perubatan = RM50, 000,
2) inflasi Perubatan dianggarkan pada 15% (seperti yang dilaporkan dalam Star

)
Kos perubatan masa depan anda akan menjadi:

Medical Cost @ Year

No of Years from Now

Future Medical Cost

2023

10

202,278

2033

20

818,327

2043

30

3,310,589

2053

40

13,393,177

FutureMedicalCostKSource:KClau.com

Jangan ingat bahawa wang yang terkumpul bukan untuk anda untuk menikmati, ia adalah akhirnya dipindahkan kepada doktor & hospital. Sebagai alternatif, anda boleh melakukan apa yang saya tadi, mengkaji semula pelan perubatan anda untuk memastikan perlindungan perubatan anda adalah kalis inflasi atau sekurang-kurangnya akan meningkatkan nilai supaya anda tidak akan terjejas teruk semasa usia tua.

Kami Menyediakan Keperluan Kad Perubatan Prudential BSN yang Kalis Inflasi ,Hubungi saya untuk maklumat lanjut.

anigif

MOHD ZAID HASHIM- 012 532 3314

HND BIOMED ENG.BMI

NOOR NABILA AJMI- 019 696 4415

BAC PHARMACY UITM

Pelan Terbaru Health Enrich

   Setiap Induvidu mempunyai life style yang berbeza-beza ,di peringkat usia dan kepentingan juga berbeza,Oleh demekian, dalam memenuhi kehendak dan permintaan rakyat malaysia..PRUDENTIAL BSN TAKAFUL dengan ini  memperkenalkan PELAN TERULUNG DI MALAYSIA IAITU- HEALTH ENRICH MEDICAL CARD PLAN..

QUOTATION

1. PRUDENTIAL BSN Takaful Health Enrich VITAL

fcdcdc

Pelan yang sesuai untuk anak-anak muda yang bareu ingin memulakan kehidupan berdikari mereka,bagi anak-anak muda yang optimis, energetik dan bersemangat giler sudah tentu memilih untuk memiliki pelan ini.

 

2. Prudential BSN Takaful Health Enrich SELECT

fvfvvfvdvvf

Amat sesuai untuk kehidupan berkeluarga.Pelan terbaik yang menlindungi anda sesuai dengan tanggungjawab terhadap keluarga anda. Juga memberi kelebihan ‘Peace of mind” kepada para ibu yang mengandung.

3. Prudential BSN Takaful HealthEnrich ADVANCE

prudential bsn ff

Anda Busy? Jadual Kerja anda terlalu padat sehingga tiada masa untuk anda titik beratkan soal kesihatan anda pada masa hadapan. Pelan ini di reka khas untuk memenuhi gaya hidup anda yang sentiasa sibuk..

 

4. Prudential BSN Takaful Health Enrich PREMIER

fgyher

Anda Ingin menikmati kehidupan yang berjaya hidup mewah . Nikmatilah keistimewaan dengan pelan iniyang menawarkan keperluan unggul dan menepati gaya hidup anda

kami di agency  enzo associates sentiasa memberi penjelasan terperinci sebelum anda memilih pelan yang sesuai untuk anda dan keluarga..

Hubungi Untuk Keterangan Lanjut:\

MOHD ZAID HASHIM- 012 532 3314

HND BIOMED ENG.BMI

NOOR NABILA AJMI- 019 696 4415

BAC PHARMACY UITM

Polisi Review

Prudential BSN Takaful Review Polisi

Perjalanan hidup sering berubah,dari sekolah ke universiti,alam pekejaan ke alam perkahwinan,dari bekerja hingga ke persaraan..adakah anda sedar bahawa setiap kehidupan akan ada significant impact terhadap keperluan insurance atau takaful, seperti checkup kesihatan.most of us akan membuat medical check up setahun sekali it might be pemeriksaan tekanan darah/blood test dan juga full body examination.Our financial juga perlukan preventive medicine as  a maintenance.sometimes kita tak pernah sedar perubahan berlaku terlalu cepat in ou life.oleh sebab itu kita seharusnya REVIEW our coverage Insurance Bila:

prudential

1.Bila Ada Kenaikan Gaji

2.Bila Kita Sedar Pentingnya Keadaan Kesihatan

3.Bila Ada Kenaikan Pasif income/Komisen/Sewa Rumah ext.

4.Bila Terdapat perubahan Shift income cth our spouse resumed or discontinued work.

5.Bila Kita Membuat Loan/Hutang personal loan /Pinjaman Perumahan/Pinjaman Untuk      berniaga/Pinjaman Untuk Pendidikan Anak

6.Bila Berkahwin

7.Bila ada anak dan pertambahan anak.

8.Bila Bercerai

9.Bila kita tinggal bersama ibubapa dan dipertanggungjawab keatas kewangan mereka/aging parents.

10,Bila Kita Bersara

11.Bila Menukar kerja(depends on the risks task)

HUBUNGI SAYA UNTUK REVIEW POLICY/SIJIL ANDA

MOHD ZAID HASHIM- 012 532 3314

HND BIOMED ENG.BMI

NOOR NABILA AJMI 019 696 4415

BAC PHARMACY UITM

 

 

Kad Perubatan Takaful

 blink klik

Kad Perubatan adalah kad yang memberi kemudahan kepada anda untuk mendapatkan rawatan terbaik di hospital swasta secara cashless.Anda juga boleh menyimpan wang sendiri untuk perubatan dan kenapa perlu kad perubatan?

Mengapa Kad Perubatan Takaful??? Adakah penting untuk anda ? Ramai Yang masih tertanya – tanya tentang keperluan perlindungan takaful untuk diri sendiri dan keluarga, ramai juga yang masih tertunggu-tunggu menanti masa yang sesuai untuk daftar untuk diri sendiri dan keluarga. Antara Soalan Soalan famous yang bermain di fikiran orang ramai:

  • SIMPANAN SAYA SUDAH MENCUKUPI

Apakah sebab anda membuat simpanan? Untuk Persaraan ?Untuk mengerjakan Haji? Untuk Melancong? Bagaimana sekiranya anda diserang penyakit kritikal atau meninggal dunia? Adakah isteri dan anak-anak anda dapat meneruskan kehidupan dengan berbekalkan wang simpanan anda? Atau adakah wang simpanan anda terpaksa digunakan untuk membiayai kos rawatan hospital atau lebih malang lagi terpaksa membayar hutang ?tanpa perlindugan diri dan keluarga, wang simpanan amda pasti terjejas .Kekayaan akan menyusut, anda terpaksa menukar gaya hidup anda.

Tetapi dengan takaful pula,akan menglindungi asset dan wang simpanan anda.Segala kos rawatan hospital akan di tanggung. Takaful juga akan membantu pengaliran wang ke akaun simpanan anda.

  • TAKAFUL MAHAL

Pelan Takaful adalah serendah RM100 sebulan atau kurang dari RM3.40 sehari. kematian atau sakit kritikal boleh menyusutkan kekayaan seseorang dengan segera. Anda tidak rugi dengan kebarangkalian. Sekiranya anda meninggal, orang tanggungan anda mendapat wang lebih dari nilai caruman anda.Sekiranya anda masih hidup di akhir tempoh matang, anda mendapat wang simpanan anda.

  • SAYA TAK PERLUKAN TAKAFUL

Adakah benar?Sekiranya anda tiada tanggungan dan mempunyai sumber pendapatan yang kukuh,statement anda ada kebenarannya. Sekurang-kurangnya pada masa ini.Sebenarnya anda hanya boleh menyertai pelan takaful apabila anda tidak memerlukannya,kerana apabila anda memerlukannya kemungkinan anda sudah terlambat. Pendapatan anda adalah melalui pekerjaan atau perniagaan .Anda melindungi keluarga anda dengan pendapatan anda.Sekiranya situasi ini, anda memang memerlukan Takaful, Kerana ia bukan sahaja melindungi pendapatan anda tetapi menlindungi keluarga andadaripada masalah kewangan apabila ketiadaan/hilang upaya anda. Sekiranya andamempunyai keperluan yangjelas berjumpalah dengan ajen takaful professional anda.

  • TUNGGU DULU MASIH ADA MASA

Anda memang sentiasa boleh menunggu tetapi tidak dengan perlindungan diri .Terlalu lama berfikir akan meletakkan risiko kepada orang tanggungan anda.Tiada sesiapa pun hidup selama-lamanya. Semakin anda berumur.risiko juga akan bertambah, bermakna kos Takaful juga akan meningkat harganya.Penyertaan di usia muda adalah lebih murah . Jangan tunggu lagi. Sertailah Pelan Perlindungan diri dan keluarga sekarang.

  • SAYA SUDAH ADA PELAN  PELINDUNGAN  MAJIKAN

Alhamdullillah anda beruntung kerana mempunyai perlindugan dari majikan anda..tetapi ramai juga yang tiada langsung perlindugan dari majikan,kalau adapun mempunyai limit tahunan yang sedikit,tidak cukup untuk menampung kos-kos rawatan yang semakin tinggi di hospital.bagi pekerja yang mempunyai kelebihan unlimit atau tiada had limit dan juga boleh digunakan hingga selepas persaraan.mungkin kos-kos hospital dapat diselesaikan tetapi bagaimanapula dengan kos hidup isteri dan anak-anak selepas anda meninggal dunia atau sakit kritikal/hilang upaya, adakah majikan anda dapat memberi sumbangan sama seperti anda mendapat gaji bulanan, mungkin sedikit sumbangan atau kutipan dari kawan-kawan sepejabat…tetapi adakah ia cukup untuk menampung keluarga anda. di TAKAFUL kami ada.Fikir-Fikirkan

 

 FAKTA PERUBATAN DI MALAYSIA

PRUDENTIALPRUDENTIAL

MEDICAL CARD

anigif

ANDA MASIH BELUM TERLEWAT