prudential bsn

prudential

Anda tahu apa itu Medical Card Prudential

Medical card adalah kad yang memberi kemudahan kepada anda untuk mendapatkan rawatan terbaik di hospital swasta secara cashless. Anda juga boleh menyimpan wang sendiri untuk perubatan dan kenapa perlu Medical Card?

Jika anda simpan RM200 sebulan. Bila simpanan anda akan menjadi RM500,000? Anda perlukan 208 tahun!

Dengan medical card, anda simpan RM200 sebulan. Prudential akan bayar semua bil perubatan anda. Seperti yang saya katakan, anda menyimpan bukan membayar untuk Medical Card

Dengan simpanan RM200 sebulan bersama Prudential, anda kana mempunyai RM150K bersara nanti. Wang anda dilaburkan dengan keuntungan 9% setahun

Adakah wang anda akan berkurangan jika anda membuat tuntutan? Jawapannya TIDAK. Tidak kira berapa banyak anda tuntut RM1K, RM10K, RM50K, RM500K. Wang simpanan anda masih selamat dan tidak berkurangan.

Jika anda menyimpan secara sendiri tanpa Prudential, simpanan anda tidak selamat. Contohnya anda mempunyai RM30K. Bil perubatan RM50K. Anda keluarkan RM30K, dan masih perlukan RM20K.

Apa yang boleh lakukan adalah meminjam duit atau keluar KWSP jika layak.

Ini memberikan masalah kepada anda.

Medical Card produk yang bagus?

YA! Anda mempunyai perlindungan perubatan, dan simpanan masa hadapan yang tidak akan berkurangan. Tidak perlu keluarka KWSP atau meminjam wang. Dengan Medical Card Prudential anda mempunyai kewangan kukuh dan bahagia.  Semua ini hanya RM100 sebulan.

Kenapa terlalu lewat apabila bersara nanti?

Premium (bayaran bulanan) akan mahal. Paling kurang RM500 sebulan.
Permohonan insurans anda akan ditolak kerana anda telah menghidap pelbagai jenis penyakit.
Anda mungkin bersara sebagai jutawan dari duit simpanan atau KWSP tetapi adalah lebih baik jika insurance membayar bill hospital anda dan duit simpanan anda tidak digunakan.

*Saya telah berjumpa dengan ramai rakyat Malaysia yang berumur 55 tahun ke atas yang berjumpa saya untuk memiliki insurans nyawa dan medical kad. Jika mereka sihat, tiada masalah. Tetapi jika mereka mempunyai penyakit seperti diabetes, permohonan mereka akan ditolak oleh Prudential. Mengapa mereka ingin memiliki Medical Card? Kerana mereka sedang membayar sebanyak RM30K setahun untuk bil medikal mereka.

Saya bertanya, kenapa sebelum ini tidak ambil medikal kad? Mereka menjawab “Selama ini, klinikal, pembedahan dan hospital di bayar oleh syarikat saya bekerja. Rawatan diabetes saya RM70K semua dibayar oleh syarikat”

Tetapi apabila bersara, syarikat sudah tidak melindungi anda. Tetapi penyakit diabetes masih ada. Rawatan masih diperlukan. Sekarang anda mempunyai masalah besar.

Anda tahu berapa kos perubatan di hospital swasta?

1. H1N1 – 3 hari – RM3400
2. Dialisis buah pingang – RM130 per sesi (13 sesi diperlukan sebulan)
3. Pembedahan salur darah tersumbat (Kolestrol)- RM85K
4. Denggi – 7 hari – RM5100

Jika anda mempunyai Medical Card dari Prudential. Semua di atas akan dibayar oleh Prudential dengan limit RM1.5 Juta seumur hidup.

Kenapa Prudential?

Prudential adalah syarikat insurans no. 1 di Malaysia. Prudential adalah syarikat gergasi dunia dari UK dan telah bertapak di Malaysia sejak 1924!

Kenapa Medical Kad Prudential ?

Perlindungan besar sehingga RM1.5 juta. Hanya tunjukkan Medical Card anda dan Prudential akan membayar bil anda
Tambahan anda akan menerima wang saku hospital sebanyak RM250 sehari. Jika 7 hari di hospital, maka anda akan menerima wang saku sebanyak RM1750. Wang ini dapat mengurangkan beban perbelanjaan harian semasa rawatan anda.


20 thoughts on “MEDICAL CARD

 1. Salam,

  Saya Ahmad, nak tanya pasal insuran ni. Umur 27 Tahun .
  Jika saya beli insuran yang ada simpanan. Bayaran sebulan 200 ringgit. 20 tahun akan datang, berapa jumlah simpanan yang saya ada dan yang boleh dikeluarkan.

  sila email klabcdp@gmail.com

 2. saya mahu plan medical card untuk saya berumur 35 tahun dan anak saya 14 tahun bayaran bulanan serendah RM100.00 sebulan

 3. Salam, saya Norwani. Saya ada empat orang anak, yg berumur 9 tahun, 7 tahun, 4 tahun dan setahun 3 bulan. Saya nak minta pendapat , pelan insuran manakah yang elok untuk saya ambil. Terima kasih.

  1. wksalam..pendapat saya biar buat satu2 dulu..kalo nak cover semua serentak memang memerlukan budget yang banyak..
   contoh..kalo anak kita sakit kita akan dan mesti berusaha mencari jalan untuk mencari duit ,,tetapi bagaimana kalo kita yang sakit,,sapa yang nak bantu kita..sebab tu ibu bapa yang perlukan dahulu perlindungan medical card..

 4. kalau anak yang sakit dan warded hospital swasta. saya sebagai ibu boleh tak guna medical card sy utk byr bill anak?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s